Buffl blog

Bij Dustin is elke truck in goede handen!

Dustin BUFFL truck interieur

Veel klanten hebben een idee voor een droominterieur of -exterieur in hun hoofd, als ze bij BUFFL langskomen. Sommige ook helemaal niet. Hoe dan ook: Dustin helpt je altijd verder. Er is geen ontwerp dat niet door hem is gemaakt of bekeken. Met zijn grafisch talent en scherpe blik maakt hij van elke truck een uniek exemplaar.

 

En Dustin, jij doet toch veel meer dan ontwerpen alleen?

Klopt. Ik ben ook nauw betrokken bij alles ná het bedenken van een ontwerp. Ik heb geen vaste plek in de werkhal, maar draai mee waar nodig. Capitonneren, stikken, een dashboard bekleden of elektronica aanleggen: ik doe het allemaal. Zo weet ik van elk onderdeel iets af, en met die kennis kan ik klanten het beste advies geven. En mijn collega’s in de werkhal coachen. Ik heb het hele bouwproces in beeld, en check aan het eind of een interieur of exterieur precies is geworden als het ontwerp. Zo is de cirkel weer rond.

 

Ik adviseer klanten altijd op basis van vakkennis. Niet omdat ik gauw iets wil verkopen.

 

Hoe word je truck customizer? Want dat is best een bijzondere baan.

Als klein menneke was ik altijd aan het tekenen en ik heb diverse grafische opleidingen gevolgd. Toch vond ik nooit een werkplek die helemaal paste. In de reclamewereld zat ik de hele dag op een stoel. En als supermarktmanager bij Jumbo miste ik de creatieve kant. Drie jaar geleden las ik op Facebook over BUFFL. Ik ben gaan praten en was meteen verliefd op het werk. Want daarin kan ik alles kwijt. Mijn passie voor gemotoriseerde voertuigen, mijn creativiteit en mijn drang om actief bezig te zijn. Ideaal! Het klinkt cliché, maar ik heb van al m’n hobby’s mijn werk gemaakt. Een aanrader! Tegen iedereen die een beetje handig is, graag wil leren en iets heeft met design, stof, leer, hout of elektro zou ik zeggen: kom eens langs!

 

Wat maakt BUFFL dan een fijn bedrijf?

Bij BUFFL is er écht ruimte voor nieuwe ideeën, van wie die ook komen. De lijnen zijn kort: je belt makkelijk even met ‘de baas’. En die zegt meestal: “Doe maar. Leef je uit.” Dat maakt het werk voor iedereen leuker. Zo wilden we laatst een digitale tekentablet aanschaffen. Drie dagen later was het ding in huis. Of we hadden een idee voor een nieuw soort kast in een truckinterieur. Dat mochten we direct uitvoeren. Gaaf toch?

 

Jouw lievelingsmoment van de week?

Als we weer een truck hebben mogen customizen, en dat project net af is. Dan klim ik met een collega in de cabine voor een laatste check. Maar ook om even te genieten. Trots te zijn op wat we met z’n allen hebben gemaakt. Nadenken over wat er de volgende keer beter kan, hoort daar natuurlijk ook bij. De tijd nemen voor zo’n moment, dat vind ik mooi.

 

Wat is je doel voor de toekomst?

“Stilstaan is achteruitgaan,” zeg ik altijd. Ik wil mezelf hoe dan ook blijven ontwikkelen. Op welk gebied? Dat kan alle kanten op, van leidinggevende tot vakspecialist. Voorlopig staan we bij BUFFL sowieso niet stil. Binnenkort verhuizen we naar ons nieuwe pand in Ravenstein, met nog meer mogelijkheden. En mijn werkzaamheden ontwikkelen constant mee met de trends in de interieurbranche. Een paar jaar geleden wist ik bijvoorbeeld alles over pluche in cabines, omdat dat toen hip was. Nu ben ik veel meer bezig met leer in bruintinten. En de ‘specials’ die we maken worden op alle fronten steeds gedurfder. Dus ik ervaar dagelijks nieuwe dingen!

 

Ook met Dustin om tafel om een ontwerp voor jouw truck te bedenken? Neem contact met ons op, via 0486 72 50 67 of info@buffl.nl.