Buffl blog

Een uniek interieur, compleet met hefbed

Een uniek interieur, compleet met hefbed
Nog nooit gedaan, dus dat moet wel lukken

Elke BUFFL is uniek. En wij vinden ze allemaal bijzonder. Maar soms heb je een project waar je éxtra trots op bent. Zoals het interieur dat we bouwden in de Scania 770S van SLS Transport uit Billigheim, Duitsland. Inclusief uniek hefbed!

Loungen in je truck
Martin Schmieg, CEO van SLS Transport, raakte door beelden op social media onder de indruk van het werk van BUFFL. Op een woensdag eind 2023 ontvingen wij hem op onze locatie in Ravenstein, waar hij zijn wensen deelde met teamleider sales & kwaliteit Paul en designer/meewerkend voorman Dustin. In de cabine van zijn Scania 770S moest een loungezitje komen, achter de bestuurdersstoel. Inclusief koelkast en koffiezetapparaat, voor ontspannen momenten na het rijden. Alleen bleef er dan eigenlijk geen ruimte meer over voor een bed. Tot er een slimme oplossing op de ontwerptafel kwam: een in hoogte verstelbaar hefbed.

Kijken naar campers
Aan Dustin de eer om het idee van een hefbed uit te werken. Waarbij hij zeker niet vanaf nul hoefde te beginnen. “Het principe is natuurlijk niet nieuw. In campers zie je dit type bedden wel vaker. Dus ik heb me laten inspireren door de werking daarvan, in combinatie met een uiterlijk dat past in een truck. Een rolluikmotor en een paar katrollen vormen de technische basis. Het bed zelf is bekleed met gecapitonneerd kunstleer, zodat het oogt als een hemel als het omhoog is. Ook bijzonder is de vitrinekast aan de onderkant van het bed, die mee omhoog en omlaag gaat. En waar plek is voor een paar goede flessen wijn en bijbehorende glazen.”

“Mooi om te zien dat wat we bedenken, ook écht werkt.”

Gewoon doen
Een hefbed in een truck is uniek, en voor BUFFL was het de eerste keer dat wij deze wens toepasten in een interieur. Dat maakte het project uitdagend én extra leuk. Dustin: “Wij roepen natuurlijk dat we alles kunnen. Dat moeten we dan ook waarmaken. Tijdens het eerste gesprek hielp het digitale ontwerp om het beeld scherp te krijgen. En daarna was het een kwestie van creatief denken, slim gebruik maken van iets wat in een andere vorm al bestaat, en zorgvuldig bouwen. Mooi om te zien hoe alles uiteindelijk samenvalt.”

Het complete plaatje
Niet alleen het hefbed in de Scania van SLS is een eyecatcher. Het hele interieur ademt luxe, klasse en creativiteit. Van de leren stoelen tot het opgelichte V8-logo in de tafel, het verfijnde dompelwerk en de sfeervolle wandlampen: alles in deze cabine is aangepakt en aangeraakt. Van deze auto vind je er geen tweede! Eigenaar Martin was dan ook 100% tevreden bij de aflevering, en de reacties op zijn auto zijn niet van de lucht. Eind juli gaat de Scania mee naar Truckstar Festival in Assen, zodat nóg meer mensen kunnen genieten van dit bijzondere project. En omdat we zelf gewoon supertrots zijn op dit meesterwerk uit de BUFFL-stal!

Meer zien? Bekijk ook de projecten in het op onze website.