Buffl blog

Van bouw naar BUFFL

John van BUFFL Truck customizers

De carrièreswitch van timmerman John

Eigenlijk had John het als timmerman goed naar zin op de bouw. Tot hij de kans kreeg om van zijn hobby zijn beroep te maken. Toen was de overstap snel gemaakt. Een carrièreswitch van de bouw naar BUFFL, die hem alleen maar positieve dingen heeft opgeleverd!  

John, hoe ben je bij BUFFL terecht gekomen?
Motorvoertuigen heb ik altijd interessant gevonden. Ik investeerde heel wat tijd en geld in mijn eigen auto, bezocht tuningbeurzen en keek naar programma’s als Pimp my Ride. Maar in Nederland was er geen opleiding auto tuning, en ik had geen idee hoe ik in het wereldje terecht moest komen. Tot ik via via hoorde over BUFFL en het customizen van trucks. Dat voelde meteen als een kans! Dus heb ik na 18 jaar in de bouw de overstap gemaakt.

Wat doet een timmerman bij BUFFL?
Je ziet het misschien niet direct, maar elk truckinterieur bestaat voor een groot deel uit hout. Met name uit houten panelen voor bijvoorbeeld achterwanden, hemels en bedden. Die maak ik op maat, zodat ze daarna bekleed kunnen worden. Ook zaag ik logo’s uit en zorg ik voor stoelframes, kasten en de basis voor verlichting. Eigenlijk heb ik bijna alle onderdelen in mijn handen, voordat ze verwerkt worden in een interieur.

“Bijna alle onderdelen uit een interieur, gaan eerst door mijn handen.”

Was het moeilijk om iets nieuws te gaan doen?
In het begin was het even wennen. Ik had natuurlijk een stevige basis in houtbewerking, maar trucks customizen is toch een vak apart. Vanaf mijn eerste dag bij BUFFL draaide ik als volwaardig timmerman mee. Mijn eerste project was een Scania 4-serie: een oude opknapper zonder panelen. Die panelen moest ik gaan maken, zonder voorbeeld of mal. Zo leerde ik het werk: door gewoon te doen. Spannend, maar wel de beste manier! En we werken in een klein team, met altijd iemand in de buurt die je om advies kunt vragen.

Wat heeft de overstap naar BUFFL jou opgeleverd?
Het mooiste is dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Dat klinkt cliché, maar ik heb écht een passie voor gemotoriseerde voertuigen. Dan is het gaaf om een baan te hebben waarin je elke dag bijzondere trucks nog mooier maakt. Verder heb ik nu meer regelmatige werktijden dan in de bouw. Ik begin nog steeds op tijd, maar hoef elke dag maar een kwartier te fietsen en weet precies hoe laat ik thuis ben. En ik heb mijn eigen werkplaats met goed materiaal. Daar sta ik droog in de winter en koel in de zomer. Ideaal!

“Eerder wist ik niet dat dit werk bestond!”

Wat is je tip voor medewerkers uit de bouw die twijfelen over een carrièreswitch?
Doe het gewoon! Tenminste: als je oprechte interesse hebt in je vak en graag dingen wil leren. Dan slaag je ergens anders ook 100% zeker! Ik kan me voorstellen dat iets nieuws je afschrikt. Zelf blijf ik ook het liefste zitten als iets gewoon goed is. Maar nu ben ik blij dat ik de stap toch heb gezet. Omdat het goed voelt om nieuwe dingen te ervaren. En omdat ik er écht op vooruit ben gegaan!

Ook overstappen naar BUFFL? Wij hebben plek voor jou! Binnen de kortste keren leer je alles bij wat nodig is. En daarna wil je nooit meer weg! Een e-mail of appje naar operational manager Renske is genoeg: renske.vheck@buffl.nl of 06 31 79 45 15.