Buffl blog

Van dikke truck naar nieuwe baan

Van dikke truck naar nieuwe baan

Van dikke truck naar nieuwe baan

Sommige dingen bedenk je niet van tevoren. Die lopen gewoon zo. Bijvoorbeeld de manier waarop Marcel van Esch bij BUFFL uitkwam. Hij dacht er al langer over na om van baan te wisselen. Maar de échte trigger was onze eigen Scania Next Gen in Govers-kleuren. Een mooi verhaal!

Marcel: “Ik ben jarenlang truckmonteur geweest, tot ik de kans kreeg om aan de slag te gaan als chef-werkplaats in Veghel. Een prachtige functie, maar ik miste de praktijk. Daarom speelde ik al even met de gedachte om terug te keren naar het monteursvak. Maar goed, zo’n beslissing heeft tijd nodig.

In de zomervakantie stond ik zelf in de werkplaats, en belde Stijn of ik een auto van VAEX The Truck Traders kon uitlijnen. Dat bleek een Scania Next Gen te zijn, waarvan ik meteen onder de indruk was. Die truck zag er gewoon strak uit, goed afgewerkt tot in de kleinste details. Kijk, iedereen kan iets op een auto schroeven. Maar hier was dat écht goed gebeurd.

Ik raakte aan de praat met de chauffeur die de auto kwam ophalen. Die liet vallen dat ze bij BUFFL altijd op zoek zijn naar goede mensen. Dat verhaal liet me niet los. Ook omdat ik BUFFL en VAEX The Truck Traders al kende, en wist dat hun projecten mij wel zouden liggen. Ik wilde namelijk niet terug naar het smerige werk. En wel voldoende uitdaging krijgen.

“Beleving is voor mij belangrijker dan een paar centen meer.”

Eén telefoontje later
Na een paar weken heb ik Kevin van BUFFL gebeld. Die nodigde me meteen uit in Ravenstein. Het gesprek liep makkelijk, omdat we allebei al even meelopen in de truckwereld en veel dezelfde mensen kennen. Eigenlijk voelde de complete omgeving meteen goed, en dat vind ik het belangrijkste. Ik ben niet iemand die dan nog op andere plekken gaat kijken, voor een paar centen meer.

Inmiddels ben ik een paar weken aan de slag als truckopbouwer bij BUFFL. Mijn ervaring tot nu toe? Het werk is afwisselend, omdat ik voor verschillende auto’s maatwerk lever. Ik vind voldoende uitdaging in het aansluiten van elektro. En alles is hier goed georganiseerd: de werkorders zijn duidelijk, het materiaal is nieuw en mijn collega’s zijn vakkundig. Ik ben met open armen ontvangen, en zit hier helemaal op mijn plek!”

Begint er bij jou iets te borrelen? Hier lees je meer over wie wij zijn en wat wij doen. Of pak meteen de telefoon en bel Kevin, via 06 26 08 69 11. Want ook jou leren wij graag kennen!