Buffl blog

Vertrouwd gezicht, nieuwe rol

Kevin van Venrooy BUFFL

Kevin is aandeelhouder van BUFFL

Hij is al langer een vertrouwd gezicht bij BUFFL, maar sinds kort heeft hij een nieuwe rol. Vanaf begin 2024 is Kevin van Venrooij officieel mededirecteur van BUFFL Customizers. Omdat hij én wij geloven in een mooie toekomst samen!

Verrast door BUFFL
Zo’n anderhalf jaar geleden kwam Kevin in contact met Pim, eigenaar van VAEX The Truck Traders en BUFFL. Kevin had het goed naar zijn zin bij zijn toenmalige werkgever en eigenlijk geen interesse in een nieuwe baan. Tot Pim hem een verleidelijk aanbod deed: op termijn aandeelhouder worden van BUFFL. Kevin: “Als het over werk ging, riep ik wel eens dat ik spijt had dat ik nooit voor mezelf was begonnen. Maar op een gegeven moment doe je dat gewoon niet meer. De kans bij BUFFL triggerde me precies op dat gebied: écht eindverantwoordelijkheid dragen.”

De eerste kennismaking zette Kevin aan het denken, ook omdat hij positief verrast was door de locatie, de materialen en de aanpak van BUFFL. “Ik kende het bedrijf van social media, maar was echt verbaasd over de grootte en de manier van werken toen ik er voor het eerst rondliep. Ik kwam niet binnen in een hobbyschuur, er stond echt al iets moois. Dat gaf direct vertrouwen.” Er volgden meer gesprekken, en uiteindelijk kwam er een concreet plan op tafel: Kevin zou in loondienst komen bij BUFFL en na een jaar aandeelhouder worden, als alles naar verwachting verliep.

“Als het niets zou worden, konden we met gesloten portemonnee uit elkaar.”

Het begint met mensen
Wanneer zou het eerste jaar geslaagd zijn? Bij een klik vanuit beide kanten en het realiseren van groei. Best een uitdaging. Kevin: “Ik vond het vooral spannend of het team met mij zou meebewegen. Ik kwam verandering brengen, en daar zat niet iedereen op te wachten. Daarom ben ik bewust rustig gestart. Ik heb de tijd genomen om te ontdekken hoe dingen liepen en wat beter kon. En vooral om mensen zelf in te laten zien dat er iets moest veranderen. Je kunt wel zeggen: ‘Ik vind dat dit anders moet, en ik ben de baas!’ Maar ik geloof meer in een aanpak waarbij iedereen in hetzelfde doel gelooft, en net zo betrokken is als ik zelf ben. Dat duurt langer, maar levert uiteindelijk meer op.”

“Goede resultaten beginnen met gemotiveerde mensen.”

Die insteek bleek te werken. Er vielen mensen af en er kwamen nieuwe collega’s bij. Duidelijke doelen en een heldere rolverdeling zorgden voor groei van omzet en naamsbekendheid. En minstens zo belangrijk: er was een match tussen Kevin, het managementteam en de overige collega’s. Genoeg redenen om per 1 januari 2024 mede-eigenaar te worden, samen met Pim en Marjolein Waals. Kevin over dat moment: “Ik vond de zorgvuldige testfase eigenlijk belangrijker dan de datum zelf. Het is fijn dat we door dat eerste jaar nu allemaal zeker weten dat dit echt een goede keuze is!”

Een blik vooruit
Hoe het voelt, als directeur? “Niet anders dan daarvoor, en ik ga me ook zeker niet anders gedragen. Wel merk ik dat ik nu nóg meer de drang heb om dingen op te lossen en mensen vooruit te helpen. Het is mijn taak om te voorkomen dat zaken blijven liggen, uit de hand lopen of verdwijnen in de organisatie. En verder wil ik gewoon verder met het mooie team dat er nu staat.  Zorgen dat collega’s met net zoveel plezier komen werken als ik. En dat zoveel mogelijk klanten met een grote glimlach het terrein afrijden. Daarvoor mag nog veel meer zichtbaar worden wat we bij BUFFL doen. Want net als ik de eerste keer, zullen veel mensen daar verrast door zijn. En ik ben er trots op dat ik daar in deze nieuwe rol elke dag aan kan bijdragen!

Keertje koffie drinken met Kevin? Omdat je geïnteresseerd bent in wat we doen bij BUFFL of in een nieuwe baan? Bel, app of mail hem via 0486 72 50 67 of kevin.vvenrooij@buffl.nl.