Buffl blog

BUFFL: The Story

BUFFL the story

Dagelijks toveren 11 mannen en vrouwen elke Scania, Volvo DAF of MAN om tot een uniek exemplaar, met een interieur op maat.

BUFFL Customizers. Inmiddels een bekende naam in de wereld van truckinterieurs. Maar weet je ook welke truck als eerste met een interieur van ons rondreed? En waarom onze interieurs in het begin in een veewagen vervoerd werden? Je leest het hier!

Dat kan anders!

Pim Govers, CEO van VAEX The Truck Traders, is altijd op zoek naar een manier om zich te onderscheiden. In 2017 dacht hij na over zijn klanten van The Truck Traders en hoe hij hen nóg meer kon bieden. Een totaalpakket. Want regelmatig kreeg hij de vraag om in een auto het interieur aan te passen, of zelfs compleet te vernieuwen. Dat werd dan uitbesteed aan externen, inclusief lange wachttijden en hoge prijzen. Dat kon anders! Door het zelf te gaan doen.

Met een berg ervaring op zak weten we inmiddels heel goed wat we wel en niet kunnen!

Van Nederland naar Roemenië en weer terug

Een goede relatie in Roemenië vond daar twee vakkundige leerbewerkers die direct aan de slag gingen. Vanuit hun eigen huis, met hulp van foto’s en heel veel contact via WhatsApp. Complete truckinterieurs werden in Nederland in een box in een veewagen van VAEX The Livestock Traders geladen en zo naar Roemenië vervoerd. Daar werkten de Roemeense medewerkers twee weken aan het interieur. Vervolgens reisden ze zelf mee terug naar Nederland om het hier in de garage in te bouwen in de truck die klaarstond. VAEX Truck Customs was geboren!

De T van teamwork en van Torpedo

Ondertussen was in Nederland de interesse gewekt van een vakman uit de truckinterieurbranche. Hij nam een kijkje in de werkplaats van Truck Customs en concludeerde: ‘Deze interieurs zijn nog geen hoogstandjes, maar de basis is goed.’ Hij kwam zelf in dienst van VAEX en tilde de kwaliteit naar een hoger niveau. Ook de Roemeense werknemers werkten voortaan vanuit de werkhal in Reek en zo ontstond er een hecht team truck customizers. Hun eerste gezamenlijke project? Een compleet nieuw interieur voor een zwarte Torpedo van Euro Nor uit Denemarken. Dat tot op de dag van vandaag in perfecte staat in die auto zit, en uitstekend bevalt.

Van naam naar merk

VAEX Truck Customs groeide. Er kwamen professionelere machines en materialen en door steeds meer ervaring werden interieurs beter en sneller gemaakt. Toch zat er een hobbel in de weg naar nóg meer succes. Aan de naam VAEX Truck Customs kleefde het imago van VAEX als veehandelaren. Een identiteit waar we trots op zijn, maar die toekomstige klanten niet koppelden aan professionele truckinterieurs. Tijd voor een eigen merk! Iedereen was het snel eens over de nieuwe merknaam: BUFFL Customizers. Een naam die sinds 2019 uitstraalt hoe wij en onze truckinterieurs zijn: stoer, krachtig en robuust.

Op naar de toekomst

Inmiddels is BUFFL een volwassen merk, met zelfs een eigen webshop. Dagelijks toveren 11 mannen en vrouwen elke Scania, Volvo DAF of MAN om tot een uniek exemplaar, met een interieur op maat. Beter, efficiënter en professioneler dan ooit. En we blijven vooruit kijken. Binnenkort kun je ook voor de opbouw van je truck bij BUFFL terecht. Zo leveren we eindverbruikers pas écht een totaalpakket: met een compleet interieur én exterieur volledig naar wens. Het laatste puzzelstukje is een eigen spuiterij, inclusief iemand met verstand van zaken die het spuiten van vrachtwagens wil coördineren. Nu nog toekomstmuziek, maar dat kan zomaar veranderen. Want bij BUFFL pakken we door. We zeggen niet voor niets: “Ooit rijden we allemaal een BUFFL!”.