Buffl blog

Op hoge hakken tussen de trucks

Op hoge hakken tussen de trucks

Klanten staan wel eens verbaasd te kijken, als Renske op hoge hakken alles uitlegt over een nieuw truckinterieur. “Goh, jij hebt er écht verstand van,” is daarna hun conclusie. En dat klopt! Renske van Heck weet waar ze over praat, als hét gezicht van BUFFL Customizers en sinds kort als operationeel manager bij The Truck Traders.

 

Hoe het begon
Na haar studie Communicatie zocht Renske in maart 2017 een baan. Een vriendin vertelde over een nieuw bedrijf in haar toenmalige woonplaats Reek. Dat was BUFFL Customizers, een half jaar daarvoor opgericht als zusterbedrijf van The Truck Traders. Daar zochten ze iemand die het team kon ondersteunen op administratief gebied. Renske: “Ik had niets met vrachtwagens, maar ben gewoon gaan praten. Wat me direct aantrok waren de kansen binnen zo’n bedrijf in de opstartfase. Echt alles lag nog open en de cultuur was heel vrij. Dus ik dacht: ‘Hier kan ik laten zien wat ik kan, kijken hoe ver ik wil gaan en naar iets moois toegroeien.’ En dat is precies hoe het is gegaan.”

 

Juist omdat BUFFL zo nieuw was, lagen er volop mogelijkheden voor mij.

 

Meegegroeid met het bedrijf
Zelf vindt Renske het ontzettend waardevol dat ze vanaf het begin bij BUFFL betrokken was: “In die tijd werkten we met 3 man in Reek. Ik deed daar alles wat niemand anders deed. Van administratief werk tot het magazijn opruimen en verjaardagscadeaus regelen. Ook simpele dingen dus, maar allemaal belangrijk. En juist omdat ik alles vanaf onderaan heb opgepakt, weet ik nu van a tot z hoe het bedrijf in elkaar zit.” Die instelling heeft Renske een hoop gebracht. BUFFL groeide en zij groeide mee. Inmiddels is ze operationeel manager en geeft ze leiding aan een team van 20 mannen en vrouwen in de werkhal. Die wijst ze globaal de weg, in plaats van ze direct aan te sturen. “De grote lijnen stippelen we samen uit. Daarna vertrouw ik op het team en ondersteun ik waar nodig.”

Elke dag een beetje beter
En dat is nog niet alles. Om de grote lijnen uit te kunnen zetten, houdt Renske zich ook bezig met de dagelijkse bedrijfsvoering, de verkoop van truckinterieurs en -exterieur en een deel van de financiële zaken. Juist die combinatie van werkzaamheden vindt ze leuk: “Ik geniet van de afwisseling tussen nadenken over grote ontwikkelingen, contact hebben met klanten en bezig zijn met kleine regeldingen. Elke dag sta ik op met de gedachte dat ik BUFFL weer een klein beetje beter ga maken. En ik geniet ervan dat ik daar ook écht invloed op heb.”

 

BUFFL steeds een beetje beter maken. Daar kom ik elke dag mijn bed voor uit!

 

Een nieuwe rol
Onlangs is Renske door The Truck Traders gevraagd om ook daar het managementteam operationeel te gaan ondersteunen. Opnieuw een mooie stap vooruit! Renske: “Een kans die echt voor 100% past bij mijn ambities. Omdat ik graag op hoog niveau meedenk over de strategische lijnen en de ontwikkeling van een organisatie. Samen met de juiste mensen. Het is mooi dat ik nu de mogelijkheid krijg om mezelf breder in te zetten voor allebei onze bedrijven: BUFFL Customizers én The Truck Traders. Dat voelt als waardering voor de groei die ik de afgelopen jaren binnen BUFFL stap voor stap heb doorgemaakt.”

De leukste klanten
Natuurlijk blijft Renske ook bij BUFFL betrokken. “Bij BUFFL word ik zó blij van onze klanten. We hebben echt een leuke doelgroep. Die bestaat voornamelijk uit truckhandelaars en eindgebruikers. Vooral die laatste groep steekt vaak hun hele ziel en zaligheid in een truck. Hun enthousiasme als ze het eindresultaat zien werkt echt aanstekelijk. Daar word ik op mijn beurt weer helemaal blij van. En soms voelt het alsof een klant en ik elkaar al jaren kennen, terwijl ik iemand alleen nog maar aan de telefoon heb gesproken. Dat gemoedelijke en informele, daar hou ik van. En dat straal ik zelf hopelijk ook uit. Het grootste compliment dat je me kunt geven? ‘Die meid, die bel ik graag!’”

 

Ik houd het contact met klanten graag makkelijk en gezellig. En tegelijkertijd toch zakelijk.

 

Blik op de toekomst
De afgelopen 5 jaar is BUFFL flink gegroeid. Met 20 vakmannen en -vrouwen en een nieuw pand in Ravenstein is de kwaliteit van het werk beter dan ooit. Alle truck customizers updaten regelmatig hun technische kennis en het team gaat continu voor nóg beter en nóg creatiever. Een lijn die Renske graag doortrekt naar de toekomst: “We lopen bij BUFFL voorop als het gaat om trends en innovaties in truckstyling. Zo kun je bij ons vooraf een 3d-tekening laten maken van het ontwerp van een interieur of exterieur. Dat is uniek! Nu moeten we zorgen dat we uniek blijven. En dat we onze naamsbekendheid vergroten, zonder zo groot te groeien dat we onze persoonlijke touch verliezen. Want de korte lijnen met klanten en het maatwerk dat we leveren, dát is de kracht van BUFFL!”

 

Over Renske
Leeftijd: 28
Woonplaats: Schaijk
Sport: tennis
Mooiste truck: Scania natuurlijk!
Renske over zichzelf: direct, enthousiast en verantwoordelijk
Collega’s over Renske: betrokken, harde werker en áltijd enthousiast