Buffl blog

Van dikke bak naar uniek exemplaar!

Van dikke bak naar uniek exemplaar BUFFL trucks

Dat je bij BUFFL terecht kunt voor een custom made truckinterieur, weet inmiddels bijna iedereen. Maar wie maken al dat moois? De hoogste tijd om kennis te maken met één van de gezichten achter de schermen, onze BUFFL-chick Robin Koens. En met de dikke truck waarvan zij het interieur heeft ontworpen én gebouwd.

“Met bijzondere details maak je het verschil.”

Een vrouwelijke touch

‘Jij mag het interieur van deze auto maken zoals je wil.’ Die boodschap kreeg Robin een tijd geleden, van haar collega’s bij The Truck Traders. Zij kochten een gloednieuwe Scania R580, en wilden van deze auto iets bijzonders maken. Dan ben je bij BUFFL én bij Robin aan het goede adres. En eerlijk is eerlijk: als enige vrouw in de werkplaats kijkt ze net even anders naar kleuren en combinaties dan haar mannelijke collega’s. Waardevol vrouwelijk vakmanschap.

 

Basic met bijzondere details

Het thema voor het interieur overlegde ze met de jongens van The Truck Traders: ‘oldskool specs en looks’. Maar dan wel met een moderne twist. Ze tekende verschillen

de ontwerpen, tot er een plan lag naar haar zin. Zoals ze zelf zegt: ‘Eigenlijk heel basic, maar met ontzettend veel bijzondere details.’ En toen: aan de slag! Robin maakte het grootste gedeelte van het interieur zelf. Ze is vooral trots op het beklede dashboard, hét element waar een chauffeur de hele dag naar kijkt. Dat bekleden moet heel precies en nauwkeurig gebeuren, net als het stikwerk. Maar daarvan geniet Robin juist het meest. Je eigen ontwerp zien groeien onder je handen, fantastisch toch?

 

 

“Trots op interieur en exterieur uit eigen huis.”

Missie geslaagd

Het resultaat mag er wezen. Wat meteen opvalt is de bruine alcantara die terugkomt in het hele interieur: de ultieme vertaling van het oldskool thema en doorgevoerd tot en met het beklede dashboard. Een ware eyecatcher! Het – op het eerste gezicht – knoopwerk blijkt gestikt te zijn, naar eigen idee van Robin. De stiknaden kruisen elkaar, met op die punten knopen voor wat extra body. De hemel is juist vlak, als rustpunt in het geheel. Melon lights zorgen voor de perfecte sfeer, net als de zorgvuldig gekozen gordijnen met franjes. En als finishing touch natuurlijk het BUFFL-logo in de achterwand. Het is duidelijk: Robins missie is meer dan geslaagd!

 

Mooi van binnen én van buiten

 

 

Bij een bijzonder interieur hoort een spectaculaire buitenkant. De ideeën daarvoor komen van Martijn van Boekel, onze monteur en truckopbouwer met gouden handjes. Hij kreeg de vrije hand voor een oldskool opbouw van deze Scania, en hoefde daar niet lang over na te denken. Samen met zijn collega’s van de werkplaats schonk ook hij veel aandacht aan de details, zoals de custom made bumpers en de geblindeerde verstralers, waardoor de grill nu diepzwart is. En hij plaatste onder andere luchthoorns, een verlengde zonneklep, een dakrek, cabine

trapje, dagrijlampen en bloklampen met led-verlichting. Deze Scania was al een dikke bak, maar is nu echt uniek in zijn soort!

 

Trotse bouwers

Robin en Martijn zijn allebei harstikke trots op het eindresultaat. Hun ogen glinsteren als ze vertellen over de keuzes die ze maakten. Een truck opbouwen naar eigen inzicht, die kans krijg je niet elke dag! Een mooi voorbeeld van de nauwe samenwerking tussen The Truck Traders en BUFFL Customizers. En van het totaalconcept dat wij aanbieden: unieke auto’s, van binnen én van buiten.

Nemen wij binnenkort jouw truck onder handen? Want: ooit rijdt iedereen een BUFFL! Informeer naar de mogelijkheden via info@buffl.nl of +31 486 72 50 67.

 

 

 

Wat je nog niet wist over Robin:

Eerdere baan? Etaleuse voor een kledingzaak.

Dol op? Gezelligheid, festivals en designertassen.

Slechtste eigenschap? Ik ben altijd te laat.

Grootste blunder? Een mini-optreden geven in de werkhal, omdat ik dacht dat ik alleen was. Ondertussen stonden verschillende chauffeurs door de roldeuren te kijken.

Vrouw in een mannenwereld? Een voordeel, want met een lieve lach krijg ik veel voor elkaar. Maar verder doe ik gewoon mee met de mannen, inclusief platte humor. En ze staan altijd voor me klaar.

Robin in het weekend? Nog steeds een stoere chick, maar dan met los haar en een vrouwelijke look.

Het leukste aan BUFFL? De lol die we hebben op de werkvloer, de flauwe grappen en de vrijdagmiddagborrel.

 

Quotes: